< Tilbage

10 år på bagen28-02-2019 - 11:39

Hobro Golfklub holder ti års jubilæum i maj og arbejder flittigt på at gøre klubben og banerne klar. Klubbens frivillige og personalet skaber forandringer og forbedringer i den kommende tid. De arbejder aktivt på at flette golfbanerne mere ind i den omkringliggende natur.

10 år på bagen

Hobro Golfklub holder ti års jubilæum i maj og arbejder flittigt på at gøre klubben og banerne klar. Klubbens frivillige og personalet skaber forandringer og forbedringer i den kommende tid. De arbejder aktivt på at flette golfbanerne mere ind i den omkringliggende natur.

 

Vandstanden stiger

Det er ikke kun husejere, der skal sikre sig mod stigende vandstande og fugt. Hobro Golfklub har ikke en kælder, der kan blive oversvømmet, til gengæld har de haft problemer på golfbanerne. De mærker særligt problemet på hul 18, hvor vandet fra den bagvedliggende skråning i fugtigt vejr skaber en våd green. De planlægger at dræne og bruge det opsamlede vand til at skabe hyggelig stemning i hele området. Vandet skal cirkuleres med en energivenlig solcelledrevet pumpe og risle lystigt afsted gennem grøfter, langs vejen og under broer på hele banen.

Mere natur på banen

Hobro Golfklub arbejder meget aktivt med dette tema, som er baggrunden for de smukke broer, vandløbene og de forskellige små opsætninger rundt omkring på banerne. Det hører fortiden til at se en smukt klippet golfbane som en modsætning til den omkringliggende natur. Det, som egentlig bare ligner en stensætning, er hjemsted for mange af dyrene fra bunden af fødekæden. Fredede salamandere holder ofte til i stensætninger. De områder, der ikke anvendes til golfspil, vil over tid genskabes til natur som ved fjorden.

Mere naturlige omgivelser for dyrene

Generelt er klubben interesseret i at invitere ”den vilde natur” mere indenfor. Derfor har de opsat tårnfalkekasser. Træstammer anlægges som hjem for insekter og larver. Den samme tanke ligger bag de planlagte ændringer af områderne, de klipper. Klubben tilpasser arealerne, så de kan blive oaser for smådyr, padder, insekter og fugle og samtidigt fungere som en del af golfbanernes miljø.

At deles om den smukke natur

Det ser idyllisk ud, når kreaturerne vandrer frit omkring på markerne og idyllen er næsten håndgribelig, når man ser de fem gravhøje i området. Alt dette vil Golfklubben gerne dele med andre, derfor anlægger de denne sommer stier i området, hvor der bliver offentlig adgang til gravhøjene. Så gå en tur på panoramaruten eller en af de andre stier og slå et smut op på en gravhøj med udsigt over golfbanen og den omkringliggende natur. Projektet ”Mere natur på banen” er skabt i dialog med Danmarks Naturfredningsforening, biologer fra Mariagerfjord Kommune og med økonomisk støtte fra LAG-Himmerland.

Klar til jubilæum

Hobro Golfklub er så klar som muligt til deres 10 års jubilæum. Banerne præsenterer sig flot og har vinteren igennem fået endnu flere faciliteter og udfordringer for golfspillet. Udsigten fra ”Highlander Hill” er enestående, og der spilles på sommergreen selv i dette tidlige forår - så mon ikke de når det hele inden maj, hvor foråret går mod sommer?

< Tilbage

Golfbox login

Book din tid på banen her


Intranet

For medlemmer med login

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Klik her