< Tilbage

Fondsmidler kommer retur til lokalsamfundet24-03-2021 - 12:23

Svend Nielsen& Herdis Myginds Fond støtter almene tiltag i Mariagerfjord Kommune

 

-Det var vigtigt for Svend at give noget tilbage til det område,hvor han levede sit liv. Han indså, at der var brug for private midler for at hjælpe blandt andet foreningslivet til bedre vilkår. Og han ville være glad for at se, hvordan midlerne i dag bliver benyttet på gode tiltag.

Sådan beretter Herdis Mygind, der i 30 år var gift med nu afdøde erhvervsmand, Svend Nielsen. Inden sin død i fjor nåede sidstnævnte at bidrage til stiftelsen af den fond, der med en grundkapital på 50 mio. kr. hvert år yder betydelige donationer til lokalområdet.

Svend Nielsen & Herdis Myginds Fond blev stiftet i 2017 og har siden ydet tilskud og bidrag til alt fra foreningsforedrag til større anlægsopgaver. Der er fondsuddeling to gange årligt, og i snit bliver der hver gang fordelt cirka 1,2 mio. kr.
Grundkapitalen står i værdipapirer, og det er afkastet heraf der udgør den sum, der fordeles. – Det er en stor fornøjelse at være med til at hjælpe gode initiativer på vej.

Foreningslivet har jo løbende behov for midler, hvilket også afspejler sig de mange ansøgninger vi modtager. Vi kan desværre ikke hjælpe alle, men uden fonden ville der være meget, som ikke kunne realiseres, konstaterer Herdis Mygind.

 

Landbrugsinventar og ejendomme

Svend Nielsen drev i fem årtier erhvervsvirksomhed. Han begyndte som landmand og slog senere over i salg af inventar til landbruget. Sidst i 1980’erne begyndte Svend Nielsen at opkøbe udlejningsejendomme, og i 1992 overtog han virksomheden Kodammen i Fredericia. De 128 lejemål i ejendommen blev siden solgt videre med stor fortjeneste, og det er i princippet midlerne fra dette salg, der udgør fondens grundkapital. – Virksomheden har altid været drevet her fra Mariagerfjord-området. Det var derfor vigtigt for Svend,at midlerne også skulle bruges her, fastslår Herdis Mygind. Hun fortæller, at hendes afdøde mand blandt andet havde en interesse for golf. Han var også med til at starte Hobro Golfklub, hvor han og Herdis i flere år var aktive medlemmer. Ved den seneste uddeling modtog golfklubben 400.000 kroner til blandt andet en ændring af baneforløbet på to af hullerne. Og i fjor bidrog fonden desuden med cirka 130.000 kr. til en grøn energiomstilling i golfklubben.

 

Vægter de gode begrundelser

I den anden ende af skalaen blev der ved seneste uddelingsrunde ydet bidrag på blandt andet 13.000 kr. til IK Rosendal Badminton og på 15.000 kr. til Visborg Husflidsforening. – Vi har et erklæret formål om at støtte både små og store tiltag. Blandt andet derfor er der stor forskel på de beløb, vi deler ud. Vi hjælper også enkeltpersoner, som eksempelvis har brug for støtte til at fremme deres idrætstalent. Det kan være til træningslejre eller rejseaktiviteter. Men oftest er der altså tale om mere bredt funderede projekter, oplyser Herdis Mygind. Hun fortæller samtidig, at fonden ikke yder støtte til hverken løbende drift eller kommercielle tiltag. Ligeledes gives der ikke midler til politiske eller religiøse aktiviteter. – Og så er det vigtigt, at ansøgerne gør meget ud af at begrunde deres behov. I bestyrelsen drøfter vi grundigt, hver ansøgning, der opfylder de grundlæggende betingelser. Så jo bedre man kan redegøre for sin ansøgning, jo nemmere er det for os at vurdere mulighederne for at efterkomme ønsket, siger Herdis Mygind, der har selskab i bestyrelsen af Formand Kaj Nørby, Jens Spanggaard, Hans Christian Rasmussen Maarup og Ellen Marie Mikkelsen.

Ud over de førnævnte 3 donationer har fonden i marts 2021 uddelt mider til Arden Hallerne 25.000.-, Rold Skov MC 15.000.-, Oue Bryggerlaug 18.500.-, Sportsrideklubben Mariagerfjord 30.200.-, Den kommunale pensionist klub Hobro 18.000.-, Vive Bådelaug 50.000.-, Solhverv Privatskole og Børnehave 106.653.-, FDF Hobro ”Knolden” Kielstrup 47.000.-, Thorsgaard Efterskole 24.000.-, Oue Idræt og Kultur 40.000.-, Thor Hjul Seedorf 38.000.-, Grundejerforeningen Fjordparken og Hegedalsparken 50.000.-, Den selvejende institution Als Hallen 100.000.-, Projekt Onsild 100.000.-

 

Der kan læses mere om fonden på www.nielsenogmygindfond.dk, hvor der også er en vejledning i ansøgning tilfondsmidlerne.

< Tilbage

Golfbox login

Book din tid på banen her


Intranet

For medlemmer med login

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Klik her