Spil Banen!

Banearkitekt Michael Traasdal MøllerBanearkitekt Michael Traasdal MøllerNår bolden slås fra 1. tee og en runde golf på 18 huller indledes, begynder man samtidig en gåtur på omkring syv kilometer i naturskønne omgivelser. Ingen oplever imidlertid en golfrunde ens. Nogle fokuserer på boldens opførsel på greens, andre på søers og bunkers placering, mens andre bruger tiden til at lytte til fuglene og nyde naturen. Hobro Golf blev stiftet i april 2003 og dermed en af de nyeste golfbaner i Danmark. Banen er designet ud fra et strategisk princip som banearkitekt Michael Traasdal Møller kalder: "tag en chance og bliv belønnet". Hermed menes, at spiller man safe, skal man ikke straffes unødigt, men man mister længde. Banen, der blev inviet 2009, har i flere år været i en perfekt stand, og den har været rated i top af både greenfeegæster og egne spillere i flere år. Typisk har den været i perfekt stand fra tidligt forår til slut på sæsonen. Dette er rygtedes, for der har gennem årene været rigtig mange greenfee spillere på banen gennem sæsonen.
Vores dygtige greenkeeperteam har holdt stilen gennem alle årene, og der imødeses altid en velplejet bane i Hobro Golfklub.
For at det kan ske, er det nødvendigt, at alle passer godt på banen. Under al spil ved naturligtvis at lægge græstørv på plads og rette nedslagsmærker på på greens, og i den kolde periode SKAL der lægges op på fairways.
Endvidere vil der, når vejrforholdene taler for det, kun være spil på vintergreen. Dette vil være markeret ved opslag på hul 1. Eller på hjemmesiden - under nyheder.

Med venlig hilsen
Hobro Golf

En golfbane er til for at blive brugt

Greenkeeper Jan Lange Jan Lange var manden bag Hobro Golfklubs velplejede anlæg i årene 2010-2018:
- Det handler i bund og grund om at få meget ud af lidt. Hos Hobro Golfklub er vi udfordrede af et begrænset areal og et terræn, hvor der stort set altid blæser. Men vi gør det en lille smule anderledes end andre steder, og jeg synes, vi har fundet den rette model. Sådan lyder det fra greenkeeper Jan Lange, der er hovedmanden bag det efterhånden særdeles velplejede anlæg på nordsiden af Mariager Fjord. Her står Jan Lange i spidsen for et team, der uden at overdrive kan bryste sig af at værne om nogle af Jyllands absolut bedste greens. Hobro Golfklub er kendt viden om for netop sine greens. Anlægget er dog i al almindelighed et trækplaster - ikke mindst på grund af sin naturskønne beliggenhed og golfmæssige udfordringer. – Der er ingen tvivl om, at vi har en attraktiv golfbane, siger Jan Lange. - Udsigten over Mariager Fjord og det kuperede terræn er med til at opveje det faktum, at vores anlæg er lille i arealmæssig forstand. Vi råder over 54 hektar, hvilket ikke er meget sammenlignet med mange andre anlæg. Til gengæld er banen særdeles velanlagt – også selv om vi både skal tage hensyn til fredede gravhøje og kystbeskyttelseslinjen.
Tidskrævende job
Jan Lange har efterhånden en snes års erfaring i branchen. Efter fire års uddannelse i faget indledte han sit virke i Brønderslev Golfklub. Siden fristede en stilling hos Aarhus Aadal Golf Club, inden han i 2010 tiltrådte i Hobro. – Det er et rigtig godt sted at være. Selv om dagene ofte er lange, så nyder jeg mit job. Der er mange udfordringer, men jeg trives med et arbejde, hvor jeg ikke altid ved, hvad dagen bringer, siger greenkeeperen. Jeg har en meget forstående familie, der ved, at jobbet er tidskrævende, anfører Jan Lange, der i øvrigt selv er en habil golfspiller. – Jeg holder meget af golf. For mig er det også afgørende, at en greenkeeper forstår spillet. Faktisk er det et krav hos os, at medarbejderne selv spiller golf. Hvis vi skal skabe de bedste rammer om en golfklub, så må vi også vide, hvordan golfspillere tænker.

Greenkeeper-holdet udgøres af 2 til 3 fuldtidsansatte medarbejdere alt efter årstiden. Derudover hjælper tre pensionister til med at passe banen, hvor der seks dage om ugen er aktivitet omkring de højprioriterede greens. – Vi går ikke på kompromis, og vi sværger til græsarten ”Krybende Hvene”. Det er den, vi har de bedste erfaringer med, fastslår Jan Lange, der er overbevist om, at recepten på en attraktiv golfbane er baseret på hårdt arbejde. – For mig at se, så handler det om at forstå, at en golfbane er til for at blive brugt. Det er ikke en park, vi driver, men vi skal hele tiden være på forkant med tingene. Græsset på vores greens har altid den samme højde. Vi lægger også vægt på, at der kan spilles golf de fleste steder, samt at boldene er nemme at finde, hvis de ryger af banen. I de hele taget er vores spilbare areal stort sammenlignet med andre baner. Alt det kræver, at vi hele tiden er på forkant med tingene, siger Jan Lange, der gerne ser, at kravene skærpes til nye spillere. - Jeg synes, det går for hurtigt med at blive godkendt som golfspiller, for der er rigtig mange forhold at tage hensyn til, når man færdes på banen.
Jan Lange understreger dog, at der i store træk er grund til at rose såvel gæstespillere som medlemmer af Hobro Golfklub. – De fleste forstår, at vi værner om et fælles anliggende. Folk er gode til at rydde op og til at passe på banen. Og så er det værd at slå fast, at vi faktisk har en fantastisk klub med en bred skare af engagerede frivillige. Der er plads til alle i Hobro Golfklub, konstaterer greenkeeperen.

Baneanmeldelse

www.golfontours.dkwww.golfontours.dkGolfontours har være på besøg hos Hobro Golf for at lave en anmeldelse af banen til deres hjemmeside. De skriver bl.a.:
"Og nu kommer vi til det absolut bedste ved Hobro Golf - deres fantastiske greens.
Man får allerede en smagsprøve på putter banen. Men det er på banens 18 greens, at der virkelig blændes op for green keepernes flotte stykke arbejde. Greens er store og til tider ret kuperede og meget krævende ved især nedadgående putts.
De var med garanti ikke under 10 på stimpmeter og personalet fortalte, at det var ikke unormalt, at de også var hurtigere. En sand fornøjelse at opleve sådanne perfekte og hurtige greens."

Læs hele anmeldelsen på www.golfontours.dk

Banerekord

Banerekorden tilhøre Knud Storgaard fra Skive med en runde i 68. Knud Storgaard har spillet mere en 80 turneringer på europaturen. Han har udtryks sig meget positvt om banen i Hobro.


Oversigt over banen

I efteråret 2010 blev banen ratet af DGU. Indtil da havde vi kun haft den normale "skrivebords rating". Mange frygtede banen på skrivebordet var ratet for for svær, men i praksis har det vist sig, at langt de fleste har fået et ekstra slag. Og nogle sågar 2 ekstra. Nyeste konverteringstabeller ligger under en fane i venstre side. Bemærk der ved samme lejlighed er blevet ratet en junior-bane.
Ved at klikke på billedet er det muligt at få et lidt større billede til kopiering og udskrivning.Ved at klikke på billedet er det muligt at få et lidt større billede til kopiering og udskrivning.

Golfbox login

Book din tid på banen her


Intranet

For medlemmer med login

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Klik her