< tilbage 30-11-2021 - 17:15

Fuglekasserne på Hobro Golfbane er tjekket og rengjort

- se fotos og læs mere.

Udmugning i fuglekasserne på Hobro golfbane.

Fuglegruppen DN-Mariagerfjord mødte op søndag formiddag den 28. november og gruppen blev kompletteret med fuglefolk fra Golfklubben.
Efter en kop formiddagskaffe fik vi regnen til at gå bort, og vi deltes i 2 hold og afsted det gik.
    
38 fuglekasser, bygget og opsat de seneste par år, blev åbnet og fuglekasserne blev opdateret til 2022. Det betød, at den gamle madras/fuglerede blev hevet ud og der er nu en flot ren fuglekasse at gå i gang med til foråret.  

   

Der er forskelle på mageligheden hos de forskellige småfugle. Nogle bygger en madras som kan sammenlignes med den i H C Andersens historie om "Prinsessen på ærten" og så var der dem der kunne nøjes med noget mindre byggemateriale til reden. Enkelte kasser var vi måske endda i tvivl om havde været beboet, - men mon dog ikke de har været i brug.  

I en enkelt kasse fandt vi en lille fugleunge, der ikke havde været klar til at flyve fra reden sammen med sine søskende eller den kunne have været syg, - så den var efterladt og død, - ja - det er naturens måde at lade de stærke overleve.

   

Vi fandt også fuglekasser godt slidt i kanten af hullet, - enten har en fugl fundet hullet for lille eller der har været mange afgange og landinger med føde på redekanten, - sjovt at se forholdene og livet i kasserne her efter sæsonen er afsluttet.  

Og når nu vi var derude, ja, så så vi i en rød el med små kogler, hvor farven fra blomsterstøvet gav et gyldent skær til de regndråber, der hang i koglerne. Flot at se som naturen kan spille med farverne, selv om det er blevet efterår med mange andre farver, men stadig spændende at iagttage. 

Vi glæder os til, at fuglene sæson 2022 vil sætte pris på rengjorte fuglekasser og naturen på golfbanen.  

Fuglegruppen Hobro Golfklub 

< Tilbage