< tilbage 23-09-2020 - 10:34

Natur- og golfvandring

En oplevelsestur med byens borgere på den nye golfsti.

Lørdag den 19-09-2020 var der oplevelsestur for Hobro bys borgere med kommunale natur-eksperter. Inger Taylor og Anders Horsten, Mariagerfjord Kommune, tog en gruppe på 25 personer med rundt til to besøg i Knauf´s blomstrende grusgrav og omkring Hobro Golfklubs naturtiltag og sluttede med en tur ad Panoramaruten langs Mariager fjord ind til byen igen.

Besøget hos Hobro Golf skulle afvikles på Golfstien ved Highlanders Hill, og da der samme dag var match om klubmesterskab, fik baneudvalgsformand Keld Christensen bl.a. mulighed for at fortælle om golfspilleres og naturvandreres gensidige forståelse for hinanden, og at de besøgende blev inviteret ind på golfbanen og skulle have forståelse herfor.

Mere natur på golfbanen

Formålet med Mariagerfjord Kommunes besøg hos Hobro Golfklub var fortællingen om de aktiviteter, som golfklubben har lavet på mange måder og områder.

Det er 16 år siden golfbanen blev påbegyndt, men træerne vokser jo ikke ind i himlen, så der skal gå nogle år og undervejs er der flere ønsker om udbygninger og ændringer. Over de senere år er der plantet flere træer, først for at skabe mere læ og delvis adskille de forskellige golfhuller fra hinanden af sikkerhedshensyn, men derudover har der udviklet sig et ønske om mere beplantning også for at skabe bredere og flere korridorer til floraen og faunaens gavn. Der skal og kan blive plads til mere natur på banen, og det er golfklubben godt i gang med. Et kig i et skrift fra Dansk Golfunion viser, at Hobro Golfklub er langt på vej i de mål, der sættes for golfsporten for verdensmålene.

Der er bygget med natur sten (fra området og en nærliggende grusgrav) i stedet for træ og plastic på broer og informationstavler, der er skabt mange flere remiser af sten og træ til dyrenes glæde og der udføres som aftalt mellem Mariagerfjord kommune og DN Mariagerfjord en anden klippepolitik på områder udenfor golfbanen med ønsket om flere stedbundne planter og bevoksninger til gavn for biodiversiteten.

Fugletællinger

De seneste par år har DN Mariagerfjords Fuglegruppe sammen med interesserede fra golfklubben foretaget fugletællinger med overraskende gode resultater på den mangfoldighed, som der var tvivl om fandtes.

Der er opsat fuglekasser efterår 2019, og de har alle været taget i brug af småfugle, og der vil blive opsat flere. For det arbejde er Hobro Golfklub og Fuglegruppen i DN Mariagerfjord ved den nylige åbning af Golfstien blevet hædret med Mariagerfjord Kommunes Naturpris.

Golfstien

Gennem 2019 blev der planlagt og lavet en natursti hen over golfbanen på nogle af de steder, hvorfra historien om området og naturoplevelsen kan give naturvandrerne information og udsigt til området. Stien, - kaldet Golfstien, knytter sig på strækninger sammen med Panoramaruten og giver naturvandrere mulighed for at finde andre veje på deres ture i området langs med Mariager fjord. Golfstien er for alle, - dog kun til fods, så cykler og heste skal fortsat holde sig til vejene og ikke over golfklubbens arealer.

Der er i øvrigt tanker om, at en del af golfstien skal gå gennem et indhegnet område, hvor får skal afgræsse arealer i stedet for at tage græs til ensilering, - igen for at skabe anden vegetation og mere diversitet.

Biodiversitet og naturoplevelser er udover golfbanen nogle af de trædesten, som Hobro Golfklub gerne er med til at udvikle i området til gavn for de mange. Og her har samarbejdet med Naturafdelingen i Mariagerfjord Kommune og DN Mariagerfjord været en fantastisk støtte til vore ideer og med de ideer begge parter har bragt ind i drøftelser og beslutninger. I de kommende år, vil naturen og biodiversiteten udvikle sig til fælles gavn og glæde.

Fotos: Inger Taylor, Mariagerfjord Kommune

< Tilbage