< tilbage 28-10-2015 - 21:14

Flotte resultater til Hobros ungdomsspillere ved SUPER CUP

I uge 42 blev der afholdt supercup i Sønderjylland, hvor juniorspillere fra landets forskellige distrikter spillede mod hinanden over tre dage. Heriblandt var vi, Jonas Gaarn Nielsen og Lærke U. Jensen, repræsentanter for distrikt Nordjyllands U22- og U19-hold. 

I uge 42 blev der afholdt supercup i Sønderjylland, hvor juniorspillere fra landets forskellige distrikter spillede mod hinanden over tre dage. Heriblandt var vi, Jonas Gaarn Nielsen og Lærke U. Jensen, repræsentanter for distrikt Nordjyllands U22- og U19-hold. Supercuppen var opstillet som en Ryder Cup turnering, og turneringen blev således spillet over tre dage. Denne havde vi hver især kvalificeret os til gennem JDT-matcher i løbet af sæsonen.

 

Søndag eftermiddag klokken 14:45 mødtes deltagerne fra distrikt 1 ved motorvejsafkørslen Hobro N, hvorefter vi kørte af sted mod det sønderjyske. Efter godt to timers kørsel ankom vi til Vejen Idrætscenter, hvor vi blev indkvarteret på et sportshotel, der var tilknyttet centeret. Søndag aften gik med distriktsvise forberedelser, hvor der blandt andet blev foretaget holdsammensætninger og udlevering af holdtøj, så vi var klar til kamp næste dag.  

 

På første spilledag, mandag, blev der spillet bestball som hulspil i Vejen Golfklub, der kun lå 10 minutters kørsel fra idrætscenteret; her dannede Jonas makkerpar med U22-spilleren Casper Wilken fra Volstrup Golfklub, og Lærke spillede sammen med Oliver Strandeng fra Hjørring Golfklub. Dagen resulterede i to sejre til Hobro-spillerne, hvilket medførte, at humøret var højt hos distrikt 1.

   Vejen Golfklub gjorde umiddelbart et positivt indtryk på os begge, da der er tale om en let udfordrende golfbane med varierende terræn. Om Vejen Golfklub var der praktisk taget næsten intet negativt at sige, bortset fra at mængden af bolde på drivingrangen ikke helt rakte til antallet af spillere. Da vi kom tilbage til idrætscenteret, var dettes faciliteter til fri rådighed for supercuppens deltagere. Aktiviteterne denne eftermiddag/aften bestod blandt andet i fodboldkampe i hallerne, udfordringer i springgraven og afslapning i spaområdet.

 

På anden dagen, tirsdag, skulle vi prøve kræfter med spilformen foursome. Dette foregik på Royal Oak Golfklub i Rødding. Jonas spillede igen sammen med Casper Wilken, mens Lærke blev sat i bold med Victor Andersen fra Skive Golfklub. Jonas’ bold endte A/S; dvs. at matchen endte uafgjort, hvorimod Lærkes bold endte med en sikker sejr på banens 15. hul. Besøget i Royal Oak Golfklub blev opfattet som turens højdepunkt, dog var den med dårlige greens, der i øvrigt lige var blevet prikket, og som gjorde, at en stor andel af spillerne tog skuffede fra denne golfklub.

   Besøget i Royal Oak Golfklub bød desuden på konflikter mellem greenkeeperne på stedet og distriktslederne. Dette bestod blandt andet i, at greenkeeperne var utroligt utilfredse med, at der lå græs på fliserne omkring klubhuset. Det kan man da vist kalde at gå op i de små petitesser! J

 

Den sidste dag skulle supercuppen afgøres i Kolding Golfklub. Da spillerne denne dag spillede hulspil / singler, var der denne dag for alvor mulighed for at rykke rundt på pointstillingen. På sidste dag var Jonas endnu engang skarp på golfspillet, hvormed han vandt ydermere 2 points til distrikt Nordjyllands U22-hold. Lærke havde problemer med at finde spillet på de første 6 huller af runden den sidste dag, hvilket førte til et nederlag på banens sidste hul. Taget i betragtning af, at Lærke var 6 nede efter 6 huller, samt at hendes modstander var i hcp. 2,0, kunne dette nederlag dog have endt meget værre end det gjorde.

   Kolding Golfklub kan varmt anbefales til andre golfspillere, og det er absolut ikke sidste gang, at vi spiller den flotte, gamle parkbane. Banens 13. hul, der ses på billedet her, er et hul, der er svært at glemme. Der er tale om et ufatteligt smalt par 4-hul med skov på begge sider af fairway. Hullet går desuden nedad, og så er der out of bounds lige bagved green. Virkelig et udfordrende hul, der for nogles vedkommende kan give et sus i kroppen - men det bør lige nævnes, at vi begge ramte fairway i drivet!

   Efter, at alle spillere var færdige med deres runde, blev der serveret lækker buffet, hvorefter præmieoverrækkelsen fandt sted. Her modtog Jonas, sammen med sine tre holdkammerater fra U22-rækken, guldmedalje og pokal for 1. pladsen i deres række.  Lærke og resten af U19-spillerne endte på en 3. plads og modtog derfor bronzemedaljer. Samlet set endte distrikt 1 på en sidsteplads, da U16-holdet desværre ikke præsterede det nødvendige til, at distriktet kunne få en plads højere på leaderboardet. Vinderne af supercuppen 2015 blev distrikt 2, som bestod af spillere fra Midtjylland.

 

Vores deltagelse i Supercup 2015 har for vores begges vedkommende betydet, at vi har fået skabt nye, sociale relationer til andre unge mennesker, der ligeledes brænder for at spille golf. Samtidigt med, at vi under supercuppen har hygget os, har vi også haft fokus på at udvikle vores golfmæssige færdigheder, og arrangementet har desuden givet os et indblik i, på hvilket niveau vi ligger i forhold til piger/ drenge på vores egen alder. Supercuppen har endvidere givet os begge en kampgejst til deltagelse i diverse fremtidige juniorranglisteturneringer, og vi har begge et ønske om at kunne kvalificere os til supercup næste år, der i øvrigt skal afholdes i Nordjylland.

 

Tusinde tak til klubben for opbakning omkring turneringen!

 

- Jonas Gaarn Nielsen

- Lærke Uhrenholt Jensen

 

< Tilbage