En golfbane er til for at blive brugt

Chefgreenkeeper Jan lange
tlf.: 23343642
E-mail: langekeeper@hobrogolf.dkChefgreenkeeper Jan lange
tlf.: 23343642
E-mail: langekeeper@hobrogolf.dk

Greenkeeper Jan Lange er manden bag Hobro Golfklubs velplejede anlæg

Det handler i bund og grund om at få meget ud af lidt. Hos Hobro Golfklub er vi udfordrede af et begrænset areal og et terræn, hvor der stort set altid blæser. Men vi gør det en lille smule anderledes end andre steder, og jeg synes, vi har fundet den rette model. Sådan lyder det fra greenkeeper Jan Lange, der er hovedmanden bag det efterhånden særdeles velplejede anlæg på nordsiden af Mariager Fjord. Her står Jan Lange i spidsen for et team, der uden at overdrive kan bryste sig af at værne om nogle af Jyllands absolut bedste greens. Hobro Golfklub er kendt viden om for netop sine greens. Anlægget er dog i al almindelighed et trækplaster - ikke mindst på grund af sin naturskønne beliggenhed og golfmæssige udfordringer. – Der er ingen tvivl om, at vi har en attraktiv golfbane, siger Jan Lange. - Udsigten over Mariager Fjord og det kuperede terræn er med til at opveje det faktum, at vores anlæg er lille i arealmæssig forstand. Vi råder over 54 hektar, hvilket ikke er meget sammenlignet med mange andre anlæg. Til gengæld er banen særdeles velanlagt – også selv om vi både skal tage hensyn til fredede gravhøje og kystbeskyttelseslinjen.
Tidskrævende job
Jan Lange har efterhånden 16 års erfaring i branchen. Efter fire års uddannelse i faget indledte han sit virke i Brønderslev Golfklub. Siden fristede en stilling hos Aarhus Aadal Golf Club, inden han i 2010 tiltrådte i Hobro. – Det er et rigtig godt sted at være. Selv om dagene ofte er lange, så nyder jeg mit job. Der er mange udfordringer, men jeg trives med et arbejde, hvor jeg ikke altid ved, hvad dagen bringer, siger greenkeeperen. Jeg har en meget forstående familie, der ved, at jobbet er tidskrævende, anfører Jan Lange, der i øvrigt selv er en habil golfspiller. – Jeg holder meget af golf. For mig er det også afgørende, at en greenkeeper forstår spillet. Faktisk er det et krav hos os, at medarbejderne selv spiller golf. Hvis vi skal skabe de bedste rammer om en golfklub, så må vi også vide, hvordan golfspillere tænker.
Går ikke på kompromis
Greenkeeper-holdet udgøres af 2 til 3 fuldtidsansatte medarbejdere alt efter årstiden. Derudover hjælper tre pensionister til med at passe banen, hvor der seks dage om ugen er aktivitet omkring de højprioriterede greens. – Vi går ikke på kompromis, og vi sværger til græsarten ”Krybende Hvene”. Det er den, vi har de bedste erfaringer med, fastslår Jan Lange, der er overbevist om, at recepten på en attraktiv golfbane er baseret på hårdt arbejde. – For mig at se, så handler det om at forstå, at en golfbane er til for at blive brugt. Det er ikke en park, vi driver, men vi skal hele tiden være på forkant med tingene. Græsset på vores greens har altid den samme højde. Vi lægger også vægt på, at der kan spilles golf de fleste steder, samt at boldene er nemme at finde, hvis de ryger af banen. I de hele taget er vores spilbare areal stort sammenlignet med andre baner. Alt det kræver, at vi hele tiden er på forkant med tingene, siger Jan Lange, der gerne ser, at kravene skærpes til nye spillere. - Jeg synes, det går for hurtigt med at blive godkendt som golfspiller, for der er rigtig mange forhold at tage hensyn til, når man færdes på banen.
Jan Lange understreger dog, at der i store træk er grund til at rose såvel gæstespillere som medlemmer af Hobro Golfklub. – De fleste forstår, at vi værner om et fælles anliggende. Folk er gode til at rydde op og til at passe på banen. Og så er det værd at slå fast, at vi faktisk har en fantastisk klub med en bred skare af engagerede frivillige. Der er plads til alle i Hobro Golfklub, konstaterer greenkeeperen.

Golfbox login

Book din tid på banen her


Intranet

For medlemmer med login

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Klik her