Synoptic Cup 2016

Hobro Golfklub er tilmeldt Synoptic Cup 2016 samme med 97 andre klubber.
I Hobro spilles der kvalifikationsrunder i følgende matcher:
Den 10.04. Åbningsmatchen, hvor JAN's AUTO er sponsor.
Den 08.05. Fødselsdagsmatchen med Peter Ellemose A/S som sponsor
Den 05.06. Hobro Golf Klubs sommermatch med Beierholm som sponsor.
Den 07.08. One Pint Matchen - selvsagt med One Pint som sponsor.
Spillerne med flest points skal repræsentere Hobro Golfklub i det videre forløb i turneringen.
I nedenstående kan I læse om turneringen.
Bemærk specielt afsnittet om Hole-in-One. Det passer som fod i hose til Hobro Golfklub, der er Danmarks Hole-in-One golfklub nr. 1.

Et rekordstort antal klubber tager i år del i Synoptik Cup, der har udviklet sig til landets største breddegolf-turnering.

Synoptik har haft et mangeårigt samarbejde med Dansk Golf Union om at gøre en synlig forskel ude på banen. Turneringen er for golfspillere på alle niveauer, og med deltagelse af golfklubber fra hele landet er det den største turnering for dansk breddegolf. Synoptik Cup er co-sponsoreret af brillemærket Hugo Boss.

Turneringen spilles som en kvalifikationsturnering i form af en rangliste bygget på klubbens eksisterende turneringer. Alle tilmeldte klubbers medlemmer kan spille sig til en placering på en af de fem Synoptik Cup Ranglister og dermed kvalificere sig til klubbens Synoptik Cup hold. Turneringen motiverer klubmedlemmerne til at deltage i så mange af klubbens turneringer som muligt.

Synoptik Cup 2016
I år er det syvende år i træk, vi afholder Synoptik Cup – denne gang med ikke færre end 98 tilmeldte golfklubber. Klubturneringerne løber fra marts til august og de fem landsdelsfinaler foregår 10. og 11. september.

Landsfinalen spilles i år den 2. oktober i Smørum Golfklub.

Sidste år foregik landsfinalen i Aarhus Golf Club, hvor Nordvestjysk Golfklub sejrede foran Nivå Golf Klub og Viborg Golfklub på henholdsvis en flot 2. og 3. plads.

Flotte præmier
Der vil som altid være flotte præmier til de tre bedste hold. Derudover vil alle hole-in-one-slag gennem hele turneringen blive belønnet med et par Hugo Boss-solbriller fra Synoptik.
. Nedenfor kan I se de deltagene klubber samt turneringsbetingelser.

 

 

       

 

       

 

       

 

       

 

       

 

       

 

       

 

       

 

       

 

       

 

       

 

     

 

 

Turneringsbetingelser

Synoptik Cup turneringsbestemmelser  - Indledende kvalifikationsrunder
Turneringens opbygning
Turneringen spilles som en kvalifikationsturnering, hvor alle tilmeldte klubbers medlemmer kan spille sig til en placering på en af de 5 Synoptik Cup Ranglister og dermed kvalificere sig til klubbens Synoptik Cup hold. Turneringen opfordrer klubmedlemmerne til at deltage i så mange af klubbens turneringer som muligt.

Udvælgelse af tællende turneringer
Hver klub udvælger efter eget valg minimum 3 turneringer. Turneringerne skal være generelt åbne for klubbens medlemmer og individuelle slagspils- og stablefordturneringer over 18, 36, 54 eller 72 huller. Turneringer afviklet f.eks. som flagmatch, lakridsmatch eller texas scramble kan ikke indgå. Turneringernes handicapgrupper behøver ikke at følge Synoptik Cups handicapgrupper.
Klubbens egne turneringsbestemmelser er derudover gældende for den enkelte kvalifikationsturnering. Turneringerne skal spilles i perioden 1. april til 31. august

Deltagende spillere
Synoptik Cup turneringen er for alle klubbens fuldgyldige medlemmer, født 1994 eller tidligere, som har hjemmeklub i klubben og max handicap 42.
En spiller er automatisk tilmeldt så snart spilleren har deltaget i en af de klubturneringer, som er tællende til Synoptik Cup. Det er gratis for klubbens medlemmer at deltage i turneringen. En spiller kan kun optjene ranglistepoint i hjemmeklubben.
Når kvalifikationen er færdigspillet fremkommer klubbens Synoptik Cup hold som vinderne af hver af de 5 handicap grupper (A-E).

Ranglisterne
Synoptik Cup spilles i 5 handicap grupper:
A.      handicap under 12,1
B.      handicap 12,1 til og med 18,4
C.      handicap 18,5 til og med 24,0
D.      handicap 24,1 til og med 30,0
E.      handicap 30,1 til og med 42

En spiller opnår point i den handicap gruppe spilleren tilhører ved hver kvalifikationsturnerings start. Såfremt spilleren på baggrund af den spillede runde ændrer handicap og dermed rykker handicap gruppe, opnås Synoptik Cup point i henhold til den oprindelige handicap gruppe. Ved næste spillede kvalifikationsturnering som spilleren deltager i med sit nye handicap, rykkes alle spillerens opnåede point til den nye handicap gruppe.
Efter sidste kvalifikationsturnering findes vinderen i hver handicapgruppe, dvs. klubbens rangliste afsluttes når klubbens sidste kval.turnering er spillet. Ændres spillerens handicap - opadgående eller nedadgående - under eller efter klubbens sidste kval.turnering, er spilleren kun berettiget til at deltage i Landsdelsfinale og Landsfinale i den handicapgruppe, som han/hun var placeret i ved start i sidste kval.turnering og anført på den endelige rangliste.
I såvel Landsdelsfinale og Landsfinale anvendes spillerens dagsaktuelle handicap.

Registrering af resultat
Når en turnering udvalgt til at indgå i Synoptik Cup er afviklet og alle scores indtastet per hul, overføres resultatet til Synoptik Cup i Golfbox.

Point-tildeling i klubturneringen
Når en turnerings resultat er registreret tildeler Golfbox den enkelte deltagende spiller point til Synoptik Cup
Ranglisten efter følgende fremgangsmåde:
1. plads                                50 point
2. plads                                30 point
3. plads                                20 point
4. plads                                10 point
5. plads eller højere                5 point

Dette betyder at alle tildeles minimum 5 point uanset placering. Dette gælder dog ikke DQ, NS, NR, WD og lignende som ikke opnår point.
I tilfælde af at 2 eller flere spillere opnår den samme placering i en handicapgruppe deles placeringen blandt disse spillere.
Eksempel: Hvis tre spillere deler 2. pladsen opnår de hver især 20 point (30+20+10 delt med 3) til Synoptik Cup Ranglisten.
Ranglisten opdateres i klubben.

Vinder af klubkvalifikationen
Spilleren med flest point i handicap gruppe A er vinder af denne gruppe og så fremdeles.
Såfremt der er pointlighed imellem 2 eller flere spillere fra samme handicap gruppe efter afviklingen af klubturneringerne, afgøres resultatet efter følgende rangorden:
1.       deltagelse i flest klubturneringer som tæller på Synoptik Cup Ranglisten
2.       flest 1. pladser
3.       flest 2. pladser
4.       flest 3. pladser
5.       herefter lodtrækning
De 5 spillere som står øverst på klubbens Synoptik Cup-rangliste ultimo august er automatisk tilmeldt til Landsdelsfinalerne. Dog skal deres deltagelse bekræftes af den Synoptik Cup ansvarlige i den enkelte klub.

 

Golfbox login

Book din tid på banen her


Intranet

For medlemmer med login

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Klik her